v.1910 rakennettu hirsinen asuinkiinteistö joka sijaitsee kauniilla paikalla Puutosniemessä kallavedenrannalla. Rakennus on museoviraston suojelema. Kohteen muutos on tupakeittiön uudistaminen tähän päivään kuitenkin tyyliin sopivaksi ja vanhaa kunnioittaen.

KUVA ENNEN:

Kuvassa vanha keittiö on purettu ja se sijaitsi tuvan nurkassa jossa oli vain tiskiallas ja muutama yläkaappi. Tila oli matala ja raskaan oloinen tumman sävymaailman vuoksi joten kattoa korotettiin ja asennettiin ledi-kohdevalot ja valkea puupaneeli. Vanhat orret ja seinähirret säilytettiin jotka soodapuhallettiin puhtaaksi. Vanha leivinuuni kuunnostettiin turvalliseksi ja maalattiin päältä uudelleen. Ovet jätettiin ennalleen jotka olivatkin hyväkuntoiset peiliovet ja kauniin vanhan vihreän väriset.

KUVA JÄLKEEN:

Keittiö sijoitettiin samalle paikalle kun entinenkin jossa oli valmiina viemärit ja vesiputket .Lattia uusittiin johon asennettiin puuponttilattia männystä joka maalattiin harmaalla kuultomaalilla. Tummien hirsiseinien vuoksi kaappienoviksi valittiin luunvalkea peiliovi. Saareke jakaa sopivasti keittiön omaksi tilaksi joka on kuitenkin osa isoa tupaa. Saarekkeeseen sijoitettiin hella ja uuni sekä sen yläpuolelle löytyi vanha kuparihuuva jonka sisälle asennettiin ajanmukainen liesituuletin.

Tuvan kaikki alkuperäiset kalusteet säilytettiin ja niiden sijoittelu ehtiin uudelleen.

Vetimet valittiin antiikki messinkiä ja yötasot hirsien sävyyn sopiva melamiinitaso. Välitila jätettiin hirrelle ja ledivalot asennetaan yläkaappien alapuolelle. Yläkaapit otettiin 50 cm korkeat että kaapeista ei tulisi liian massiiviset ja että vanha leipäorsi mahtuisi jäämään paikalleen.

Vanha leivinuuni ja hormit kunnostettiin ja maalattiin. Uunien eteen asennettiin kuparipelti joka kehystää kauniisti massiivisen uunin.